VENTILATIE

Herken je dit? Koude lucht, vochtigheid en muffe lucht uit uw kruipruimte. Door slechte ventilatie zijn kruipruimtes vaak de oorzaak van problemen. Vocht en eventueel radon worden niet goed afgevoerd. Het resultaat is dat de lucht stagneert en een constante muffe geur afgeeft. Ook houten vloerbalken kunnen last hebben van houtrot en ook betonnen funderingen kunnen gaan schimmelen.

 

HOGE ISOLATIEWAARDE

Bij het bepalen van het energielabel is de Rc van het Tonzon Thermos kussen (met drie kamers) = 3,8 m²K/W. Dit wordt als een veilige waarde beschouwd. In de praktijk is het isolatie-effect veel hoger. PIF080-isolatie is de meest veelzijdige isolatiefolie die wordt gebruikt bij renovatie en nieuwbouw. PIF080-isolatiefolie heeft de ISSO-certificering doorstaan. En heeft een RC waarde van 4,16 m²K/W. Beide producten zijn duurzaam geproduceerd en 100% recyclebaar.

 

 

Duurzaam wonen begint bij efficiënt isoleren

CHECK VENTILATIEROOSTERS

Het aantal ventilatieroosters in de kruipruimte is afhankelijk van het aantal compartimenten in de leefruimte en de kruipruimte. Een gemiddeld gezin heeft vier tot zes ventilatieroosters nodig. Tijdens de kruipruimte/vloerinspectie controleren wij de ventilatie van uw kruipruimte: is deze voldoende of moet u extra ventilatiekanalen plaatsen? Als er geen goed ventilatierooster is, is het thermische isolatie-effect van de vloer weinig of geen effect.

 

 

VENTILATIEROOSTERS AANBRENGEN

Voor kruipruimteventilatie boren we gaten in de buitenmuur van uw woning – net boven de grond. Deze boorgaten strekken zich diagonaal uit tot in de kruipruimte. Het ventilatiekanaal wordt in het gat bevestigd. Het boren gebeurt netjes met een rooster zodat de leiding niet blokkeert. Je zult snel merken dat het vocht en onaangename geurtjes verdwijnen door de natuurlijke luchtstroom. Zo voorkomt u kostbare schade aan de fundering, houtrot, dure renovatiekosten en schimmel.

Nog vragen of meer informatie over vloerisolatie?