VENTILATIE

Herkent u dit? Een koude luchtstroom, vocht en een muffe lucht afkomstig uit uw kruipruimte. Een kruipruimte is vaak  oorzaak van problemen als gevolg van slechte ventilatie. Vocht en mogelijk radon gas worden niet goed afgevoerd. Gevolg is een constante muffe geur als gevolg van stilstaande lucht. Ook ontstaat er houtrot bij balken van houten vloeren en schimmel bij betonnen funderingen.

HOGE ISOLATIEWAARDE

Een Tonzon Thermoskussen (met drie kamers) telt bij de bepaling van het energielabel mee voor Rc=3,8 m²K/W. Dit wordt beschouwd als een veilige waarde. Het isolerend effect in de praktijk is veel hoger. PIF-isolatie is de meest veelzijdige isolatiefolie voor renovatie en nieuwbouw. PIF isolatiefolie is ISSO geaccrediteert. Beide producten worden duurzaam geproduceerd en zijn 100% recyclebaar.

Duurzaam wonen begint bij efficiënt isoleren

CHECK VENTILATIEROOSTERS

Het aantal ventilatieroosters in een kruipruimte is afhankelijk van het woonoppervlak en het aantal compartimenten in de kruipruimte. Een gemiddelde woning heeft vier tot zes ventilatieroosters nodig.

Bij een kruipruimte/vloerinspectie inspecteren wij de ventilatie van uw kruipruimte: is deze voldoende of is het aanbrengen van extra ventilatiekokers noodzakelijk? Zonder goede ventilatieroosters heeft vloerisolatie weinig of geen effect.

VENTILATIEROOSTERS AANBRENGEN

Voor de kruipruimte ventilatie boren wij – net boven het maaiveld – gaten in de buitenmuren van uw woning. Deze boorgaten gaan schuin naar beneden, naar de kruipruimte. In de gaten worden ventilatiekokers bevestigd. De boorgaten worden netjes afgewerkt met een rooster, zodat de koker niet verstopt raakt.

U zult al snel merken dat door de natuurlijke luchtstroom vocht en nare luchtjes verdwijnen. Zo voorkomt u kostbare schade aan uw fundering, houtrot, dure renovatiekosten en schimmel.

Nog vragen of meer informatie over vloerisolatie?