VLOERISOLATIE

Wanneer je een eigen woning hebt met een kruipruimte onder de begane grond dan is het een goed idee om de vloer te isoleren. Eerst is het belangrijk om te weten of dit al gedaan is.

Bij het isoleren van de vloer ga je warmteverlies tegen. Warmte die verdwijnt wordt niet gebruikt om de woning te verwarmen. Wanneer je kruipruimte hoog genoeg is dan is het mogelijk om de vloer te isoleren. Dit kan op verschillende manieren met vloerisolatie of bodemisolatie. Als de kruipruimte lager is kan de vloer geïsoleerd worden met bodemisolatie
Weet je niet hoe dit bij jou zit? Vraag dan een gratis vloerinspectie aan of een advies gesprek. Wij vertellen je alles over de mogelijkheden om je vloer te isoleren. Met een goede vloerisolatie zit je er weer warmpjes bij.

HOGE ISOLATIEWAARDE

Bij het bepalen van het energielabel is de Rc van het Tonzon Thermos kussen (met drie kamers) = 3,8 m²K/W. Dit wordt als een veilige waarde beschouwd. In de praktijk is het isolatie-effect veel hoger. PIF080-isolatie is de meest veelzijdige isolatiefolie die wordt gebruikt bij renovatie en nieuwbouw. PIF080-isolatiefolie heeft de ISSO-certificering doorstaan. En heeft een RC waarde van 4,16 m²K/W. Beide producten zijn duurzaam geproduceerd en 100% recyclebaar.

 

BODEMISOLATIE

Natte kruipruimtes veroorzaken meestal problemen en ergernissen, maar het gebruik van mulch is een eenvoudige en relatief goedkope manier om de vochtigheid van kruipruimtes op te lossen.  Lees meer

VENTILATIE

Herken je dit? Koude lucht, vochtigheid en muffe lucht uit uw kruipruimte. Door slechte ventilatie zijn kruipruimtes vaak de oorzaak van problemen. Vocht en eventueel radon worden niet goed afgevoerd. Het resultaat is dat de lucht stagneert en een constante muffe geur afgeeft. Ook houten vloerbalken kunnen last hebben van houtrot en ook betonnen funderingen kunnen gaan schimmelen.

DE VOORDELEN

Comfortabele temperatuur in de woning

Duurzame investering

Direct heel veel energie besparen

Geen koude en muffe lucht uit de kruipruimte

Gratis Vloerinspectie

vloerisolatie-dakisolatie

PRIJSOPGAVE

 Wil je meer weten over het isoleren van je vloer? of wil je weten wat de mogelijkheden zijn en wat het kost om je vloer te isoleren?
Neem dan contact met ons op en vraag een gratis adviesgesprek aan. We komen graag bij je langs en vertellen je alles over de mogelijkheden en de kosten.

Prijsopgave

DAK ISOLEREN

Denk je na over het isoleren van je dak maar heb je geen idee waar je moet beginnnen? Ook hiermee kunnen we je helpen. Neem contact op en hoor wat jij kunt besparen of bel ons op

06-39447116

Duurzaam wonen begint bij efficiënt isoleren

CHECK VENTILATIEROOSTERS

Het aantal ventilatieroosters in de kruipruimte is afhankelijk van het aantal compartimenten in de leefruimte en de kruipruimte. Een gemiddeld gezin heeft vier tot zes ventilatieroosters nodig. Tijdens de kruipruimte/vloerinspectie controleren wij de ventilatie van uw kruipruimte: is deze voldoende of moet u extra ventilatiekanalen plaatsen? Als er geen goed ventilatierooster is, is het thermische isolatie-effect van de vloer weinig of geen effect.

 

vloerisiolatie

VENTILATIEROOSTERS AANBRENGEN

Voor kruipruimteventilatie boren we gaten in de buitenmuur van uw woning – net boven de grond. Deze boorgaten strekken zich diagonaal uit tot in de kruipruimte. Het ventilatiekanaal wordt in het gat bevestigd. Het boren gebeurt netjes met een rooster zodat de leiding niet blokkeert. Je zult snel merken dat het vocht en onaangename geurtjes verdwijnen door de natuurlijke luchtstroom. Zo voorkomt u kostbare schade aan de fundering, houtrot, dure renovatiekosten en schimmel.

Nog vragen of meer informatie over vloerisolatie?